מדינת ישראל נ' אמנון מסילות בע"מ ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום נצרת |
3756-11-09
16.12.2010 |
|
בפני : לילי יונג-גפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. אמנון מסילות בע"מ 2. יגאל שמריהו 3. ערן סלע |
| החלטה,החלטה,החלטה,החלטה | |
החלטה
בהחלטה מיום 27/10/2010, התרתי לתובע להגיש כתב אישום מתוקן באופן שסעיפים 7 ו- 8 לכתב האישום המקורי יימחקו ובמקומן ינוסחו מחדש העובדות המבססות את האישום באופן המגלה עבירה ובלא לכלול בהן מעשים קודמים שבגינם אין הנאשמים מואשמים.
עם זאת, יצויין כי באותה החלטה (סעיף 8 להחלטה) נאמר" "אמנם לא פעם נדרשת תוספת רקע עובדתי אשר יאפשר להבין את הקשר הדברים שבו נעשו המעשים המתוארים בעובדות, אך ברור שיש לצמצם תוספת זו למינימום הנדרש לשם הבנת החלק הרלבנטי לכתב האישום ולא מעבר לכך". בעקבות אותה החלטה, הוגש ע"י המאשימה כתב אישום מתוקן שממנו נמחקו, כאמור, הסעיפים 7 ו- 8 (וכן חלקים נוספים מכתב האישום) ונוסחו מחדש באופן שכיום מהווים הם את סעיפים 3 ו- 4 לעובדות כתב האישום.
הסנגור טוען כי התיקון האמור אינו כדין, כי יש בו עדיין אזכור לארועים הקודמים לתקופת כתב האישום וכי נעשו אף שינויים בנוסח לעומת הנוסח המקורי של כתב האישום, בלי קשר לשינויים שהותרו ע"י בית המשפט.
אשר על כן, מבקש ב"כ הנאשמים לבטל את כתב האישום שכן, הפגם שנפל בו לא נרפא.
עוד מבקש הסנגור לבטל את כתב האישום גם מחמת התנהלותה השערורייתית, כלשונו, של המאשימה.
התובע מתנגד לבקשה. לטענתו, עומד התיקון באמות המידה שנקבעו בהחלטה מיום 27/10/2010 והשינויים, או החלקים שנותרו בה, דרושים לשם הבנת הסעיף ואין מדובר בסיכון חדש.
לאחר שעיינתי בנוסח כתב האישום המתוקן ששקלתי את טיעוני הצדדים, סבורני כי אין מקום להעתר לבקשת הסנגור.
אשר לנוסח התיקון, אכן סעיפים 3 ו- 4 לכתב האישום המתוקן מזכירים את העובדה כי חור בקיר המערבי של המוסך ואשר נסתם, ניקז בעבר שמן. וכי נקודות ניקוז בקיר המערבי נאטמו בעבר ונפתחו מחדש. סבורני, כי ניסוח זה נופל בגדר אותם דברים שצוטטו מן ההחלטה דלעיל ואין בהם יותר מאשר רקע עובדתי מצומצם הנדרש לשם הבנת הסיטואציה העובדתית.
ככל שנערכו בסעיפים אלו גם שינויים, הרי שאין מדובר בשינויים מהותיים שיש בהם כדי לגרום לנאשמים לסיכון נוסף. אך מכל מקום, שעה שמצויים אנו בשלב טרם תשובתם של הנאשמים לכתב האישום, נתון בידי המאשימה שיקול דעת מוחלט לתקן את כתב האישום אף בלא נטילת רשות ועל כן, ככל שנעשו תיקונים כאלו, נעשו הם כדין. יצויין כי מדובר, כאמור, בתיקונים מינוריים שאין בהם כדי לשנות לא מסעיפי הסל (סעיפים 7 ו- 8 לעובדות) ולא בהוראות החיקוק.
נוסח כתב האישום עולה, איפוא, בקנה אחד עם החלטת בית המשפט ואין בו עילה לביטול כתב האישום.
אשר לטענות הסנגור בדבר התנהלותה השערורייתית של התביעה: אכן רעה תקלה בהתנהלות התביעה ולא שמעתי כל הסבר שיש בו כדי להצדיק את האיחור בהגשת כתב האישום המתוקן בלא הגשת בקשה בעוד מועד להארכת המועד להגשת כתב האישום המתוקן. עם זאת, סבורני כי בשקילת חומרתה של אותה תקלה אל מול התוצאה הקיצונית שאליה שואף הסנגור, נוטה הכף אל עבר קיומו של כתב האישום. לא כל תקלה היוצאת מלפני התביעה, או ההגנה לעניין זה, ניתנת אוטומטית להגדרה כשערורייתית ואינני סבורה כי כך היה במקרה זה.
בנסיבות אלו, נדחית גם עילה זו לבקשה.
הנאשמים ישיבו היום לכתב האישום המתוקן ובמידה ויכפרו, תחל להישמע פרשת התביעה.
ניתנה והודעה היום ט' בטבת התשע"א, 16/12/2010 במעמד הנוכחים.
לילי יונג-גפר, שופטת
סגנית הנשיא
החלטה
כמבוקש.
ניתנה והודעה היום ט' בטבת התשע"א, 16/12/2010 במעמד הנוכחים.
לילי יונג-גפר, שופטת
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|